Boek: Ouderschap vanuit je hart

lida-boek

Deze maand is er een nieuw boek uitgekomen over onder ander natuurlijk ouderschap, met ervaringen en informatie rond borstvoeding, allergie, dragen en samen slapen:

Ouderschap vanuit je hart door Lida van Ruijven-Bank

Een natuurlijke visie op ouderschap, dragen van je kind, slapen, borst(op)voeding, voedselallergie en vele andere onderwerpen.

Door je kind vanuit je hart groot te brengen, kun je het een basis meegeven waar het een leven lang profijt van heeft. Dit boek gaat uit van natuurlijk ouderschap. Ouderschap waarbij je de eerste jaren veel tijd en liefde in je kind investeert door het bijvoorbeeld veelvuldig te dragen, zelf te voeden en bij je te laten slapen. Het is ouderschap waarin je meer je hart volgt dan de ‘adviezen’ van de omgeving.

De vele praktische aanwijzingen voor moeder en vader zullen je helpen om op een natuurlijke wijze vanuit je hart met je kind om te gaan. Borstvoeding, samen slapen met je kind, weer gaan werken als moeder of thuismoeder zijn: alles wat je tegenkomt vanaf de zwangerschap tot en met de fase waarin je kind al wat groter is komt aan bod. Het herkennen van de signalen van je kind loopt als een rode draad door alles heen: wat bedoelt het kind me te zeggen, wat wil het van me en hoe kan ik daarmee omgaan?

Ook voor hulpverleners aan ouders en kinderen kan het boek van grote waarde zijn.

Wanneer je je kind grootbrengt vanuit je hart, geef je het de basis voor een gelukkig leven.

ISBN 978 90 77247 92 1
Ca. 340 pagina’s, paperback
Geïllustreerd
Prijs € 22,50

Te koop in de boekhandel en bij uitgever Akasha.

Een aantal pagina’s van het boek bekijken.

Eén reactie aan “Boek: Ouderschap vanuit je hart”

  1. Een pracht van een boek waarin ik mijn eigen methodes herkende. Ik volgde gewoon mijn intuïtie, maar nu blijkt dat die intuïtie ook nog een ‘naam’ heeft, namelijk attachment parenting of natuurlijk ouderschap. Ik las hier vele tips in en die hebben me enorm geholpen om frustraties op te lossen, vooral frustraties door de omgeving veroorzaakt.
    Maar al te vaak hoorde ik ‘dit mag niet’, ‘dat mag niet’, ‘ je verwent hem’, ‘je maakt er een moederskindje van’,… En nu sinds anderhalve maand volg ik mijn intuïtie en mijn hart bij de opvoeding van mijn 4,5 maand oude zoontje en voel ik me ondersteund door natuurlijk ouderschap. Ik lees er zoveel mogelijk over en ik voel me er goed bij. Ik ben dolblij dat ik dit boek ben tegengekomen, het liet me weten dat ik op het goeie spoor zat en dat ik nog wat kon bijsturen.
    Het leest erg vlot en de schrijfster vertelt uit eigen ervaring. Een echte aanrader!