Het beste is goedkoop

Weinig personen krijgen zoveel artikelen in één keer als een ongeboren baby. Voordat de baby komt, is er vaak een compleet ingerichte kamer, met speciale meubels. De baby krijgt zijn of haar eigen badsuite met privé bad, de eigen handdoekset, zeepjes, smeersels en andere verzorgingsartikelen. Voor de voedingstijd hebben sommige ouders een sterilisatie eenheid nodig, en flessen en baby-flesvoeding.

Voor buiten is er een kinderwagen of buggy, voor als de baby moet huilen is er een speentje om de vloed van emoties te stelpen. Er is een box om in te kunnen spelen, genoeg speelgoed om je vooral niet te hoeven vervelen (hopen we!) en zachte knuffeldieren. Bedtijd? Een wieg of bedje, of allebei. Speciale lampen, speciale muziek, en nog meer knuffelbeestjes.

Dit is allemaal niet nodig als je natuurlijk ouderschap of attachment parenting, ook een vanzelfsprekende manier vindt van omgaan met je baby. Natuurlijk zijn sommige artikelen trouwens best wel leuk. Maar géén van deze artikelen geven hetgeen je babytje naar hunkert: jouw geur, warmte, harteklop, stem, aanraking, beweging en voeding. En uiteraard is moeders melk de gezondste melk voor je baby en daarbij is het nog de goedkoopste voeding ook.

Eén reactie aan “Het beste is goedkoop”

  1. klopt als een bus!